Menu restauracji

Przekąski zimne i ciepłe

Tatar z łososia podany z parmezanem i bagietką (120 g)

30 zł

Tatar wołowy z żółtkiem i pieczywem (120 g)

32 zł

Polskie ślimaczki winniczki podane z cebulą konfitowaną na toście

30 zł

Mozarella z pomidorami w towarzystwie zielonej sałaty

28 zł

Kwartet smaków na grzance (szynka parma, łosoś wędzony, ainchois, tuńczyk)

32 zł

Zupy

Rosół z makaronem 300/(100 g)

18 zł

Barszcz z kołdunami 200/(100 g)

18 zł

Żurek litewski z białą kiełbasą i jajkiem

20 zł

Dania Jarskie i półmięsne

Pierogi ruskie (pieczone lub gotowane) podane ze śmietaną (350 g)

28 zł

Pierogi z kapustą i grzybami pieczone lub gotowane (350 g)

28 zł

Cepeliny z okrasą i białą kapustą (350 g)

35 zł

Dania z drobiu

Grillowany filet z kurczaka sous-vide na szpinaku z puree orzechowym

42 zł

Filet z kaczki sous-vide z karmeralizowaną gruszką i puree

50 zł

Dania z ryb

Filet z pstrąga w orzechowej panierce z warzywami i sosem holenderskim

46 zł

Łosoś paszerowany z puree truflowym i chrupiącym kalafiorem

45 zł

Dorsz na złoto dorsz z grillowanymi pieczarkami, puree i musem holenderskim

44 zł

Dania mięsne

Delikatna cielęcina z sosem kurkowym w duecie z kluskami śląskimi i białą kapustą

49 zł

Befsztyk wołowy sous-vide z chrupiącym puree i leśną nutą

78 zł

Rolada śląska w sosie pieczeniowym podana z domowymi kluskami śląskimi i buraczkami

52 zł

Staropolski kotlet schabowy na rumianej kapuście zasmażanej z ziemniakami lub frytkami

42 zł

Polędwiczki wieprzowe z demi-glace, puree i korzonerą

45 zł

Sałaty podawane z bagietką 250 g

Kolorowe sałaty podawane z grillowanym kurczakiem, dipem z anchois i parmezanem

30 zł

Sałata z chrupiącymi krewetkami podana na szpinaku z dipem holenderskim

34 zł

Soczyste płatki z kaczki serwowane na sałatach z sosem malinowym

32 zł

Sałata z grillowanym łososiem podana z karczochami, musem bazyliowym, orzechami pini i dipem miodowym

32 zł

Panierowany ser zgorzelecki SerTakis podany na chrupiących sałatach 200g

32 zł

Desery

Sernik z lodami waniliowymi

28 zł

Fondant czekoladowy z lodem waniliowym i bezą

28 zł

Desery lodowe w osobnej karcie

Napoje i napitki

Gorące

Kawa espresso (50 ml)

10 zł

Kawa (200 ml) czarna „créme”

12 zł

Cappuccino (200 ml)

14 zł

Latte (200 ml)

14 zł

Latte macchiato (200 ml)

15 zł

Latte macchiato z syropem smakowym(200 ml)

15 zł

Gorąca czekolada z mlekiem (200 ml)

14 zł

Herbata do wyboru (250 ml)

12 zł

Zimne

Coca-Cola (0,25ml) Coca-Cola zero (0,25ml), Fanta (0,25 ml) Sprite (0,25ml), Kinley (0,25ml)

8 zł

Sok Cappy (0,25 ml): pomarańczowy, porzeczkowy, jabłkowy, grejpfrutowy, pomidorowy

8 zł

Herbata „Fuzetea” (0,25ml)

8 zł

Woda „Kropla Beskidu” 0,33/0,75

7 zł/ 12 zł

Woda „ Delice ” 0,33/0,75

7 zł/ 12 zł

Kwasy chlebowe

Kwas chlebowy (0,5 l but.) litewski

16 zł

Piwa

0,3 l 0,5 l
Piwo z beczki „Brackie Pils”

10 zł / 14 zł

Piwo z beczki „Żywiec pszeniczne”

10 zł / 14 zł

Piwo z beczki „Żywiec”

10 zł / 14 zł

Piwo butelkowe „Żywiec porter”

14 zł

Piwo butelkowe „Żywiec bezalkoholowy”

14 zł

Drinki i koktajle

Jack Daniel's + coca cola

27 zł

Campari Orange

25 zł

Martini Cocktail ( gin, martini bianco, oliwka)

25 zł

Lemon Paradise (wódka cytrynowa, limonka, cukier brązowy, sprite)

26 zł

Mojito

26 zł

Aperol Spritz

27 zł

Koktajle bezalkoholowe

Mojito

22 zł

Tropic Drink (sok pomarańczowy, sok ananasowy, sok bananowy, grenadine)

25 zł

Wódki

Baczewski, Finlandia 0,5l / 50g

160 zł - 16 zł

Pan Tadeusz 0,5l / 50g

150 zł - 15 zł

Żubrówka 0,5l / 50g

120 zł - 12 zł

Wyborowa 0,5l / 50g

120 zł - 12 zł

Wina

Wina białe, czerwone i musujące dostępne w karcie win

 

Menu restauracji